News

ARTIKEL IN PIANOMAGAZINE ‘PIANIST’

Journalist Eric Schoones interviewde Jaap Eilander en schreef hier een mooi artikel over in het septembernummer van pianomagazine ‘PIANIST’

“Deze maand verscheen het vierde album van Jaap Eilander, met werken van Grieg, Rachmaninov, Schubert en Brahms, alles zeer overtuigend en welluidend gespeeld”

Recensies Album ‘Grieg, Rachmaninov, Schubert & Brahms’

In september 2021 is het nieuwe album van Jaap Eilander uitgekomen. Lees hier de recensies en artikelen over dit nieuwe album in de verschillende landelijke media.

NIEUW ALBUM RELEASE: Grieg, Rachmaninov, Schubert & Brahms

Einde van de zomer zal een nieuw album uitgebracht worden van Jaap Eilander met werken van Grieg, Rachmaninov, Schubert & Brahms. Het album is nu alvast te bestellen

Concert 6 november Apeldoorn in Theater Orpheus

De Julianakerk in Apeldoorn heeft zich teruggetrokken als concertlocatie voor het concert met Jaap Eilander en Ars Musica Orkest. De RIVM-regels wordt door het bestuur  op een  bepaalde wijze geïnterpreteerd waardoor  ze geen ruimte zien om concerten te houden binnen de regels van het RIVM.

Gelukkig hebben we, met Theater Orpheus een locatie waar alle corona-maatregelen goed geborgd zijn, een sfeervolle locatie en entourage om een mooie muzikale avond met elkaar te beleven. Het concert is uitverkocht.

Concerten in Concertgebouw geannuleerd

Alle concerten in Het Koninklijk Concertgebouw zijn gecanceld n.a.v. de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zoals gepresenteerd op 13 oktober. Zo ook het concert op zaterdag 17 oktober. We zullen zodra er gelegenheid is een nieuwe datum plannen in 2021, hopelijk weer gebruikmakend van de volledige capaciteit van de zaal in Het Concertgebouw. Voor meer meer informatie over de maatregelen klikt u hier. 

Recital Concertgebouw in 3 dagen uitverkocht

Zaterdag 17 oktober, recital met werken van Bach & Rachmaninov in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Neem een kijkje in de concertagenda voor andere concerten met beschikbare kaarten.

Concerten najaar 2020

Vanaf juni heb ik gelukkig weer kunnen optreden. Prachtige tuinconcerten zijn er geweest evenals recitals in Rotterdam en op Kasteel de Vanenburg in Putten. In het najaar hoop ik voor u op te treden in plaatsen als Zeist, Amsterdam, Apeldoorn, Tienhoven, Doetinchem.

Recensies BACH album

De recensies van mijn nieuwe BACH album worden hier geplaatst. Nog geen BACH album in huis? Een CD of LP kan hier besteld worden!

Concerten geannuleerd tot zomer 2020

Het liefst speel ik elke week concerten voor u. Met pijn in mijn hart moet ik concerten annuleren.  Lees hier alle informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Presentatieconcert wordt TV Uitzending

In samenwerking met Omroep Gelderland is het presentatieconcert van 28 maart in Theater Orpheus opgenomen voor Televisie. Een mooie kans voor bezoekers van het bijna uitverkochte Orpheus om het concert toch op een hoogwaardige manier mee te maken nu aanwezig zijn bij een live-event niet mogelijk is.

INTERVIEW: “Bach is als zuurstof voor mij”

In februari 2020 werd Jaap Eilander benaderd voor een groot interview in de zaterdag-editie van De Stentor. Het hele artikel kunt u hier teruglezen.

Presentatie Bach album

Op zaterdag 28 maart 2020 presenteert Jaap Eilander in Theater Orpheus in Apeldoorn zijn nieuwe Bach album. Dit album bevat naast eigen geschreven transcripties ook originele stukken van Bach voor toetsinstrument. Wilt u dit concert bijwonen?